Leden in “the spotlight”


Om de onderlinge bekendheid van onze leden te vergroten publiceren we iedere maand 1 of 2 interviews met een van onze leden. Zo laten we zien wat in onze club mensen verbindt. Na Peter Norbart  en Cor van Diessen zetten we Marion Kamp in de schijnwerper.

Sinds wanneer tennis je en ben je lid: Ruim 30 jaar geleden verhuisde Marion Kamp (nog via een tussenstop in Groningen) van Hengelo in Twente naar Goirle in het Brabantse Land. Marion werkte als dwarsfluit lerares in Waalwijk en Drunen. Praktisch ingesteld zoals ze is, bedacht ze dat het goed was een hobby op te pakken om zo mensen te leren kennen in haar nieuwe woonomgeving. Het werd Jazzballet en toen dat na een aantal jaren ophield, startte Marion in gezelschap van een aantal dames met tennisles in de Wissel en later ook bij Polytennis (de bekende blaashal). Het lesclubje werd lid van de toenmalige Interpolis Tennis Club en speelde meestal op vrijdagmiddag.

 Wanneer en met wie speel je: In de loop van de tijd kwam daar ook de dinsdagmiddag bij en is Marion een van de vaste tennisspelers in de husselgroep. Marion speelt met plezier en staat altijd open voor verbetering. Ze aarzelde dan ook geen moment toen 2 jaar geleden de mogelijkheid werd geboden om nog een aantal lessen te volgen. Hierbij werd vooral aandacht besteed aan de positie bij het dubbelspel en het plaatsen van de bal. De lange ballen van Marion zijn sindsdien een geducht wapen in haar spel daarmee weet ze menig punt te scoren.

Wat is voor jou prettig aan onze tennisclub: Marion ontmoet nog steeds de dames van haar Jazzballetclub, verbondenheid is iets dat ze graag ziet in haar contacten. De band die ze tussen de leden van de husselgroep ervaart, waardeert ze dan ook zeer. Ze vindt het leuk dat bij de husselgroep de teams worden samengesteld door loting en daardoor steeds verrassende partijen ontstaan. Het feit dat soms de dames ervoor kiezen om damesdubbel te spelen vindt ze ook een plezierig gegeven.

Wat mis je of zou je graag anders zien: Marion moet lang nadenken over een eventueel verbeterpunt, dat weet ze niet te benoemen. Wel geeft ze aan hoe mooi ons terrein is, de banen en de tuin liggen er altijd piekfijn bij. Ze prijst de heren van het onderhoud. Een compliment is wat haar betreft zeker op zijn plaats.

Aan wie geef je het stokje over en wat is hiervoor de reden: Marion geeft het stokje door aan Els Smulders omdat ze al heel lang samen tennissen en ze Els ook ziet als een van de verbindende factoren in de groep.

 

Cor van Diessen is een sportieve man die al op jonge leeftijd startte met tennissen. In eerste instantie deed hij dat in Hilvarenbeek in de Hiltenhal. Ruim 18 jaar geleden stond het leven van Cor plotseling op zijn kop. Een hersenbloeding werd kort daarna gevolgd door een herseninfarct. Hoewel het er in eerste instantie slecht uitzag, wist hij zich nagenoeg volledig te herstellen. Na een intensieve revalidatieperiode van 14 maanden wilde Cor ook het tennissen weer oppakken en via een goede vriend kwam hij 11 jaar geleden bij de toenmalige Interpolis Tennis Club terecht.

Cor was het tennissen nog niet verleerd en al snel bleek dat hij ook op andere terreinen zijn mannetje stond. Bij de verhuizing van de vereniging naar de nieuwe locatie achter de ijsbaan, heeft hij goed de handen uit de mouwen gestoken. Mede dankzij hem hebben we een mooi paviljoen en tot voor kort, maakte hij deel uit van de vaste onderhoudsploeg. Hierdoor was hij vaste klant op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag.

Helaas kreeg Cor opnieuw te maken met gezondheidsproblemen. Al kan hij niet meer deelnemen aan de activiteiten van onze club, hij volgt nog vol belangstelling het wel een wee van de vereniging en de leden.

De kaarten, berichten en bezoeken die hij krijgt weet hij op waarde te schatten. Samen met zijn vrouw Annie kijkt hij uit naar het bezoek van zijn zoon, schoondochter en twee kleinkinderen uit Ecuador.  Medio augustus hopen ze met dit gezin en hun twee dochters in Tilburg met schoonzonen en 4 kleinkinderen waar ze ook super  trots op zijn, weer compleet te zijn in Nederland. De familie en vrienden zijn belangrijke dragers van geluk.

Natuurlijk bedanken we Cor voor zijn inzet en vele jaren spelplezier.

Namens de tennisclub wensen we Cor, Annie en hun gezin een mooie zomer toe waarin ze samen nog veel kunnen genieten.

 

Peter Norbart is het eerste lid die meewerkt aan deze nieuwe rubriek.

Sinds wanneer tennis je en ben je lid?
Peter Norbart is al meer dan 30 jaar lid van onze tennisvereniging. Op 36 jarige leeftijd startte hij nagenoeg blanco op tennisgebied. Hij had misschien eens ooit op de camping met een racket tegen een tennisbal geslaan, meer dan die ervaring had hij niet. Samen met vrienden uit de muziek en voetbal vormde hij een clubje van welwillende mannen die behalve het spel fanatiek speelden ook de gezelligheid na de wedstrijd hoog in het vaandel hadden staan. Vanwege blessures, het vorderen van de leeftijd of het prevaleren van andere interesses, vielen leden van deze groep af. Peter daarentegen staat nog steeds z’n mannetje en speelt nog regelmatig de sterren van de hemel.

Wanneer en met wie speel je?
Tot aan zijn pensioen nu ruim een jaar geleden, speelde Peter op zondagochtend en dinsdagavond. Daarnaast maakt hij deel uit van de harde kern van de husselgroep die op maandagochtend, dinsdag- en vrijdagmiddag speelt. Ook op woensdagochtend tref je hem regelmatig op het tennisveld. De medespelers / tegenstanders die Peter treft, variëren in leeftijd en tennissterkte. Voor Peter is het belangrijk dat iedereen met plezier zijn balletje slaat.

Wat is voor jou prettig aan onze tennisclub?
Het recreatieve karakter, het feit dat iedereen welkom is en altijd kan meespelen ziet Peter als belangrijk pluspunt van onze club.

Wat mis je of zou je graag anders zien?
Peter is positief ingesteld toch ziet hij nog wel een puntje ter verbetering. De activiteiten die de club organiseert, vallen vaak op doordeweekse dagen. Een toernooi in het weekend of ’s avonds biedt mensen die werken ook de gelegenheid om mee te doen.
Het aantrekken en behouden van jonge leden is een andere aandachtspunt dat hij benoemt.

Aan wie geef je het stokje over en wat is hiervoor de reden?
Op dinsdag- en vrijdagmiddag tennist Marion Kamp mee met de husselgroep waar Peter ook deel van uitmaakt. Hij is benieuwd hoe Marion bij de club terecht is gekomen en draagt daarom het stokje aan haar over.