TENNIS CLUB STAPPEGOOR

T.C.S. HALL OF FAME

Welkom in de T.C.S. Hall of Fame! Hier eren we onze meest toegewijde leden, die met hun inzet en betrokkenheid een bijzondere plek hebben verdiend binnen onze Tennis Club. Ontdek wie deel uitmaakt van deze speciale groep en vier samen met ons hun bijdragen aan onze clubgemeenschap

T.C.S. HALL OF FAME

Roel
COR


HOE T.C.S. IS ONTSTAAN:

In 1985 na de grote vakantie is er een groep medewerkers bij Interpolis die via de recreatie commissie van Interpolis geld vragen om een tennis groep op te starten. Dit is gelukt en met 35 man gaan zij aan de gang bij RTV Quirijn in de Stokhasselt.
 
In april 1986 gaat de groep tennissen op de banen van de gemeente Tilburg naast de stadssporthal, zij huren dan op vaste dagen en tijden banen via de beheerder van de Stadssporthal.
 
De groep bestaat inmiddels uit een 75 medewerkers van Interpolis en er wordt besloten dat een ieder zich hierbij kan aansluiten.
 
Eind 1986 geeft de gemeente te kennen dat de tennisbanen weg gaan omdat deze niet te exploiteren zijn en er jaarlijks geld bij moet. Op dat moment tennissen er studenten van de toenmalige A.L.O. op 4 dagdelen overdag op de banen daarnaast zijn er diverse contracten van groepjes in de avonden en op zaterdag en zondag. Totaal waren dit 450 mensen die op dit complex tennissen, de gemeente Tilburg wist niet dat dit er zoveel waren. Er was maar 1 optie mogelijk met de gemeente, jullie moeten het zelf maar gaan runnen.
 
Daarop werd op 26-2-1987 de Stichting Beheer en Verhuur tennisbanen opgericht, door mensen van de contractanten van de gemeente en leden van de Interpolis tennis groep.
 
Wel moest er binnen 5 jaar een eigen paviljoen staan tot die tijd mag er gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van de Stadssporthal.
 
De ST. B.V.T. gaat gelijk het achterstallige onderhoud weg werken en zij krijgen hiervoor van de gemeente Tilburg een bedrag ter beschikking

van F 25.000.00.

 

In 1992 komt het paviljoen met toiletten en berging gereed. Geheel gebouwd door een groep vrijwilligers van de Interpolis groep.
 
De groep tennissers van Interpolis besluiten een Tennis Club op te richten en op 27-8-1993 staat de I.T.C. ingeschreven bij de K.V.K. De bestuurders zijn dan Piet Huisman Caspar Houben en Peter Gulixks.
 
In de loop der jaren die volgen vertrekken er contractanten en de A.L.O. maar de I.T.C. groeit uit tot een club van 450 leden. En gaan langzaam aan ook het beheer ter hand nemen.
 
In 1994 besluiten de besturen van de ST. B.V.T. en I.T.C. het beheer samen te gaan regelen. Er ontstaat een nieuw bestuur bij de ST. B.V.T. bestaande uit H van Dijck C van Loon en J van Loon. Voor het beheer van het complex en de I.T.C. bestaat dan uit P Huisman C van Loon C HoubenJ van Loon en H van den Born. Als vereniging die er banen huurt.
 
In 1995 wordt het park uitgebreid met een beregeningsinstallatie met eigen bronen verlichting.
 
In 1998 wordt het gehele complex gerenoveerd 6 banen worden opnieuw aangelegd en de beregeningsinstallatie wordt aangepast.
 
In 2006 wordt er op de gemeente Tilburg besloten dat wij weg moeten van de locatie en terug worden geplaatst in het nieuw te ontwikkelen plaatje van Stappegoor.
 
2008 de crisis breekt uit en het plan van de gemeente gaat in de ijskast.
 
2013 het gaat gelukkig weer wat beter en de gemeente pakt het plan Stappegoor weer op maar veranderd geheel, geen sport meer maar wonen. Het bestuur van de ST. B.V.T. houdt vast aan de toegezegde afspraken van 2006. Uiteindelijk in september 2015 valt het besluit wij moeten weg naar de nieuwe locatie en krijgen € 500.000,00 om dat te realiseren. De gemeente gaat akkoord dat wij het bedrag in 4 termijnen ontvangen en dat wij het geheel zelf gaan realiseren.
 
6-2-2015 wordt de I.T.C. omgeschreven naar Tennis Club Stappegoor
 
1-2-2016 wordt de ST. B.V.T. opgeheven.
 
18-1-2016 wordt de bouwvergunning afgegeven. Direct op 19-1 begint de aannemer met de bouw van het home en 5 tennisbanen uitgevoerd in smach court.
 
Op 1-4-2016 start het nieuwe seizoen op smash court  banen, de verlichting is dan nog niet gereed deze wordt opgeleverd in juli maar dan wel met Led verlichting.
 
In 2017 worden er 10 zonnepanelen op het dak van het home geïnstalleerd.
 
In Jan. 2019 krijgen wij bericht over het Koersplan Nieuw Stappegoor, het zou kunnen dat wij weer verplaatst moeten worden i.v.m. nieuwe project van 1000 woningen.
 
Dec 2022 verwacht de projectgroep Stappegoor uitsluitsel te geven of wij weer moeten verhuizen. De nieuwe locatie is al wel bekend als het doorgaat dan wordt het Stappegoor weg naast Intratuin.

 

 

​​